Mijn diploma Voeding en Diëtetiek heb ik behaald na een 4-jarige HBO-studie aan de Hogeschool van Nijmegen. Als diëtist heb ik veel ervaring opgedaan tijdens mijn werkzaamheden bij een thuiszorgorganisatie en revalidatiecentrum Blixembosch. In 2015 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan en ben ik mijn zelfstandige diëtistenpraktijk gestart in de gemeentes Bladel en Reusel en omstreken.

Het beroep diëtist is zeer dynamisch en maakt veel ontwikkelingen door. Voortschrijdende en vernieuwde inzichten in het functioneren van het lichaam, ziektebeelden en het gedrag houdt het vak zeer interessant en de behandeling hiervan brengt daardoor steeds nieuwe uitdagingen met zich mee. Ook het multidisciplinair samenwerken is daarbij steeds belangrijker geworden. Mijn doel hierbij is het advies aanpassen aan de individuele behoeften en vooral inspelen op de individuele persoon.

In de dagelijkse praktijk behandel ik cliënten met diverse problemen en ziektebeelden zoals overgewicht, ondervoeding bij o.a. COPD en oncologie en Covid-19, diabetes mellitus, stoelgangproblemen, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol enz.

Door de jaren heen is mijn interesse steeds meer de richting in gegaan van de ouder wordende mens (geriatrie) en ondervoeding in de eerste lijn. Op het gebied van ondervoeding en sondevoeding in de thuissituatie heb ik me gespecialiseerd als diëtist door middel van diverse scholingen en deelname in diverse netwerken en samenwerkingsverbanden.  Ook mag ik me inmiddels gecertificeerd Parkinson diëtist noemen.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen mijn vakgebied volg ik regelmatig bijscholingen en cursussen, ga ik naar symposia en bijeenkomsten en lees ik mijn vakbladen. Tevens heb ik overleg en intervisie met collega’s. Als diëtist sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Nederlandse Vereninging van Dietisten Dietistenpraktijk Holdinga Dieet Voeding Hoogeloon Vessem Bladel Reusel Zorgdomein

Bij ziekte, maar ook bij gezondheid, is de diëtist dé voedingsdeskundige bij uitstek!